top of page

Kekke KauwgomKunst

Als peuter pulkte ik kauwgom van de straat en kauwde daar dan lekker op :) Vermoedelijk mijn manier om me te goed te kunnen doen aan snoepgoed, want dat kreeg ik thuis niet. Thuis waren ze daar natuurlijk niet blij mee. En het is op een dag ook vanzelf weer over gegaan. Maar vaak moet ik nog glimlachen als mijn blik op zo'n stuk platgetrapte kauwgom valt. Ik heb ik er hoe dan ook goede herinneringen aan, dus is mijn interpretatie van deze datastroom wat afwijkend van 'de norm'.

WARE KUNSTWERKJES

Ik vond het daarom heel verrassend om te ontdekken dat er meer mensen zijn, die dit fenomeen op een heel andere manier interpreteren. Kunstenaar Ben Wilson bijvoorbeeld. Hij tovert namelijk al die plakjes kauwgom om in ware kunstwerkjes. Ze zijn echt een lust voor het oog en de ziel (niet om te proeven overigens)... Kijk maar.

Ben maakt ook kunstwerkjes op verzoek. Bijvoorbeeld voor nabestaanden van mensen die een ongeluk hebben gehad op een bepaalde plek. Daardoor kan die plek een gedenkplaats worden.

Soms willen mensen hem geld geven voor zijn werk, maar dat heeft hij liever niet. Het is voor hem meer zoals Vincent van Gogh het verwoordde:

Een goed schilderij staat gelijk aan een goede daad.

 

 

"Er zijn schilders die de zon in een gele vlek veranderen, maar er zijn anderen die, dankzij hun kunst en intelligentie, een gele vlek in de zon veranderen."

Pablo Picasso

Zoek op onderwerp
Zoek op categorie
bottom of page