Experimenten om theorie virtuele werkelijkheid te testen

Het zal in de loop van 2020 zijn dat de eerste uitkomsten bekend worden van nieuwe wetenschappelijke experimenten, die moeten uitwijzen of onze werkelijkheid inderdaad 'virtueel' is. Virtueel betekent dat onze werkelijkheid gebaseerd is op informatie en niet op materie/deeltjes zoals atomen. Op deze website lees je van alles over wat de virtuele werkelijkheid is. En wat die visie praktisch betekent voor hoe we ons leven zien én leven.

ALLES DRAAIT OM LIEFDE

De experimenten zullen worden gedaan door fysicus Tom Campbell in samenwerking met een team van wetenschappers aan de California Polytechnic State University (ook wel Cal Poly genoemd). Tom Campbell maakte de theorie waarop veel van de informatie op deze site is gebaseerd. Een team van wetenschappers gaat met die theorie aan de slag, zodat experimenten kunnen uitwijzen of die klopt. In het onderstaande interview vertelt Tom Campbell over wat het betekent als blijkt dat de experimenten inderdaad laten zien dat onze werkelijkheid op informatie gebaseerd is (15 minuten, Engels). Want hoewel veel mensen het idee van een virtuele werkelijkheid maar 'koud' en 'technisch' vinden, is het omgekeerde het geval. Deze hele nieuwe visie op onze werkelijkheid betekent dat we zullen gaan inzien en leren dat het in het leven draait om liefde, om liefdevolle relaties, om betekenis geven aan het leven, om groei en ontwikkeling.

We verlaten daarmee het idee dat:

  • deze werkelijkheid door toevalligheden tot stand is gekomen uit dode materie

  • onze aanwezigheid hier toevallig is en in principe geen enkel doel of nut dient

En als we inderdaad anders gaan kijken, dan heeft dat gróte gevolgen voor hoe we naar het leven, onszelf en onze medemensen kijken.

Kijk naar het interview voor een korte uitleg van Tom Campbell daarover. Of als je moeite hebt met het Engels, lees deze blog.

MEER OVER DE THEORIE

Wil je graag beknopt meer weten over de virtuele werkelijkheidstheorie, dan kun je ook onderstaand interview met Tom Campbell kijken (15 minuten, Engels). Uitgebreide informatie in het Nederlands vind je in allerlei blogs op deze site. Kijk bij de blogs die zijn 'uitgelicht' bovenaan de voorpagina. Of zoek via de categorieën in de zijbalk.

EN VERDER...

Geeft het YouTube-kanaal van Tom Campbell veel meer informatie, ook over de experimenten die nu gedaan zullen gaan worden. Uiteraard verschijnt het nieuws over de uitkomsten daarvan ook weer hier op www.deja.nu.

Zoek op onderwerp
Zoek op categorie