Hoe belangrijk is deze informatie eigenlijk?

De informatie op Deja.Nu kan belangrijk zijn voor iedereen, die zijn denkkaders op deze specifieke manier wil onderzoeken. Die zijn blik op onze werkelijkheid onder de loep wil nemen. Maar het is niet zo dat de informatie noodzakelijk is om je leven zo te leiden dat je groeit en ontwikkelt. Elke dag weer meer. Gelukkig ook maar. Er zijn altijd meer wegen die naar je uiteindelijke doel kunnen leiden.

INTERESSANT OF BIZAR OF...

Via de eerste schrijfsels op dit blog hebben we een aantal fundamenten van de virtuele werkelijkheidstheorie onderzocht. Je hebt het misschien interessant gevonden of misschien wel bizar en onzinnig (de kans is dan wel wat kleiner dat je dit leest ;)) Of je het is iets er tussenin.

Wat het ook was; elke ervaring is natuurlijk legitiem.

Zoals gezegd is het doel van alle informatie die je hier vindt: perspectieven aanreiken die ons aan het denken kunnen zetten. En via dat onderzoek ontdekken we wellicht dat ze ook van waarde blijken te zijn voor ons dagelijkse leven.

Deze informatie is niet nodig om je te ontwikkelen en om te groeien,want dat doen we als het goed is vooral door je leven te leven en keuzes te maken. Keuzes die ertoe leiden dat je meer en meer vanuit liefde kunt handelen in plaats van angst.

Dat is, om in het in Deja.Nu-termen te zeggen, het uiteindelijke doel van het Grote Bewustzijn Systeem, zodat het evolueren kan. En als we dat elke dag opnieuw doen, dan is dat ook precies wat we hier in dit leven te doen hebben.

WAAROM DAN VERDER LEZEN?

Maar waarom zou je dan verder lezen (en ik schrijven)? Omdat we leven in een cultuur waar logisch denken – dat wil zeggen via 'analyse' en 'logische processen' - hogelijk gewaardeerd worden. Voor mensen die vooral gebruik maken van die manieren van begrijpen, kan het erg ingewikkeld zijn om hun weg te vinden in grotere kaders als deze. Omdat zij daar niet makkelijk een logisch bewijs voor kunnen vinden in de analytische wereld om hen heen.

En tot nu toe zijn er in onze samenleving erg veel mensen voor wie dit type logica ook essentieel is om een bepaald pad, dat niet geijkt is, te kunnen gaan. Voor hen is het niet genoeg als iemand hen vertelt dat ze gewoon 'hun intuïtie' kunnen volgen. Want de vraag die ze zullen stellen is: hoe werkt dat dan, intuïtie? Ze kunnen daar niet zomaar in mee.

ONZE BEDRADING

En dat is in mijn visie niet per se 'verkeerd'. Iedereen is anders 'bedraad', en heeft dus een andere ingang en leerweg. Onze systemen (onderwijs, wetenschap, organisaties) zijn erop gebaseerd en ingericht. Dat maakt ook dat veel van deze mensen op plekken zitten in onze samenleving, die van invloed zijn op hoe die samenleving in elkaar steekt en werkt. En dan is het erg belangrijk dat je weet hebt van grotere kaders, zodat je meer overzicht hebt. En gevolgen van bepaalde dingen die je doet of nalaat beter kunt overzien.

Het is dus, in die zin, belangrijk dat informatie als deze de wereld in komt op logische, navolgbare manieren. Het liefst met een wetenschappelijke basis. En via verschillende mensen/kanalen, die er op hun eigen manier vorm en inhoud aan geven. Zodat verschillende mensen een ingang kunnen vinden die bij hen past.

PASSEND BIJ JE EIGEN DOELEN

Maar weet jij dat je kunt varen op je 'intuïtie', omdat die het vaak bij het rechte eind blijkt te hebben? Dan weet je op een bepaald niveau van je wezen alles wat er hier geschreven staat al. Je kunt het misschien niet precies uitleggen, zoals op deze blogs gebeurt, maar voor het leven van je leven doet dat er niet het meeste toe. Er zijn een paar redenen die maken dat het lezen van alles wat je hier vindt hoe dan ook helpend kan zijn.

- Je wilt je eigen intuïtieve ervaringen beter gaan begrijpen.

- Of je wilt graag (beter) aan anderen kunnen uitleggen waarom jij een 'spiritueel gedreven mens' bent.

- Of je kunt het boeiend vinden om te leren welk nut meditatie kan hebben, anders dan je tot nu toe kende. Dat kan verrijkend zijn voor je leven en je helpen groeien.

- Of je kunt nieuwsgierig zijn naar andere werkelijkheden en wat het betekent om daar kennis van te nemen.

Maar je hoeft dat alles niet te doen om te kunnen doen waar het hier in de kern om gaat:

Elke dag verder (op)groeien, ontwikkelen en dus Liefdevoller worden.

WAT ER NOG KOMT

Ben je hoe dan ook geïnteresseerd geraakt, dan is het misschien leuk te weten dat er nog van alles aan de orde gaat komen. Van leren hoe je op een heilzame manier je weg vindt in het Grote Bewustzijn Systeem tot de werking van zogeheten 'paranormale verschijnselen' (om er een paar te noemen: heling op afstand, praten met overleden mensen, praten met je huisdier), welke ethische codes je kunt afleiden uit de virtuele werkelijkheidstheorie en de invloed die die theorie zal kunnen hebben op onze samenleving. Op het moment dat de wetenschap afstapt van de huidige aanname dat we leven in een fysieke werkelijkheid.

Ik waardeer je aandacht zeer, dankjewel weer daarvoor en wellicht tot een volgende keer!

Zoek op onderwerp
Zoek op categorie