top of page

Tieners onderzoeken de werking van de (aardse) virtuele werkelijkheid

Zo aan het begin van een nieuwe cyclus in onze werkelijkheid lijkt een eerste hoopgevende, en dus vrolijk makende, post op zijn plaats. Meteen ook als aftrap van een jaar waarin de schrijfsels op Deja.Nu vermoedelijk vooral in het teken zullen staan van de vraag: wat houdt ons eigenlijk meer in the box dan we zouden willen?

Zoals ik het nu voor me zie, zal er veel aandacht zijn voor wat ik noem 'de regel-sets' van deze werkelijkheid. En dus voor hoe we onze wereld georganiseerd hebben. Hoe gaan we daar zelf praktisch mee om? Hoe houden we onszelf meer gevangen in een kleine werkelijkheid dan we zouden wensen? Kunnen we daar ook anders mee leren omgaan? En wat levert dat op als het gaat om onze groei en ontwikkeling, omdat we steeds meer vanuit liefde in plaats van angst kunnen leven?

BASIS EN VERDER

Ik hoop dat er in 2016 een basis is gelegd, die maakt dat we constructief kunnen nadenken over allerlei vraagstukken. Terwijl we ook voldoende praktische handvatten hebben om met nieuwe inzichten aan het werk te kunnen in ons leven van alledag, waar we dat maar wensen.

JEUGDIG ELAN

Maar nu eerst de beloofde hoopgevende en vrolijke noot... Eind vorig jaar kwamen 5 tieners bij elkaar om met fysicus Tom Campbell te praten over zijn virtualiteitstheorie (zijn werk vormt een belangrijke pijler onder de informatie op Deja.Nu, op deze pagina meer daarover). Deze tieners stelden hem allerlei vragen en kregen 'een antwoord op maat'. Het grote voordeel daarvan is dat de antwoorden ietwat compacter zijn, dan Tom Campbell vaak geneigd is te doen. Dus de video is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nuttig voor iedereen die geïnteresseerd is in het gedachtegoed zonder er al te veel kennis van te hebben.

Omdat het gesprek bijna anderhalf uur duurde, heb ik voor ieders gemak de verschillende gespreksonderdelen weergegeven. En die meteen gekoppeld aan het desbetreffende onderdeel van de video (zie verderop). Klik dus even op de titel van de vraag die je interessant vindt en je belandt meteen bij het juiste moment in de video.

Sommige vragen kun je niet zo makkelijk verstaan vanwege een slechte geluidsweergave. In alle gevallen wordt de vraag bij het beantwoorden vanzelf herhaald. De gesprekslijn is dus prima te volgen (de video is Engelstalig).

MEER LEZEN KAN OP DEJA.NU

Wil je meer weten over een bepaald thema, dan kun je ook even in de trefwoordenlijst rechts van de pagina kijken of de zoekmachine gebruiken. Grote kans dat er op de site iets over te vinden is (en vragen naar meer info kan ook altijd via reactie of email).

Voor nu wens ik je veel kijk- en luisterplezier en graag tot het vervolg en dus een volgende keer!

15 VRAGEN OP EEN RIJ

7. SEKSUALITEIT In onze werkelijkheid is seksualiteit de manier waarop we ons voortplanten. Is dat in andere virtuele werkelijkheden ook zo?

9. DE CARRIÈRE VAN TOM CAMPBELL Hoe verliep Tom zijn carrière als fysicus en onderzoeker van bewustzijn? (De naam van Bob Monroe wordt hier ook genoemd. Monroe was een zakenman die halverwege de vorige eeuw veel onderzoek heeft laten doen naar andere bewustzijnsstaten. En met name naar wat wel wordt genoemd 'de buitenlichamelijke ervaring'. Tom Campbell heeft jarenlang aan dat onderzoek bijgedragen).

10. EEN BASISMODEL VOOR DE VIRTUELE WERKELIJKHEID Is er één basismodel waar alle virtuele werkelijkheden op gebaseerd zijn? (Met ook een toelichting op hoe onze werkelijkheid niet geprogrammeerd is - zoals we in een computersimulatie doen - maar is geëvolueerd). Hier wordt ook de afkorting 'LCS' gebruikt en die staat voor 'larger consciousness system'. Het is de Engelse equivalent van het begrip dat we op deze site gebruiken: GBS (Grote Bewustzijn Systeem).

Als ik me wil oefenen in alles waar we het over hebben gehad, wat is dan de beste weg daarvoor? (dit is een van de slecht verstaanbare vragen, maar via het antwoord word vanzelf duidelijk waar het om gaat).

Het is vaak helemaal niet zo duidelijk of je uit liefde of angst handelt. Hoe weet ik of ik iets doe vanuit het ene of het andere?

14. VAN 'BEWUSTZIJN' JE CARRIÈRE MAKEN Hoe kun je ervoor zorgen dat 'bewustzijnsontwikkeling' je (betaalde) werk wordt?

15. BLIK OP NU EN DE TOEKOMST Het is soms lastig om in de wereld te zijn als je weet van dingen, die (nog) niet zo gewoon zijn. Hoe kun je mee blijven doen en in contact blijven met anderen die het ook 'raar' vinden?

Zoek op onderwerp
Zoek op categorie
bottom of page